Les - Depresjon
«Hver femte 16-åring er deprimert»

« Tallene er hentet fra en studie gjort på 8000 15-16 åringer i Oslo, og de er overveldende høye. Ungdom som sier de føler sterkt press om å lykkes scorer dobbelt så høyt på depresjon.

Verst for jentene
For jentene spesielt er tallene sjokkerende høye. 1 av 2 jenter som føler press om å lykkes har symptomer på depresjon! Det er ikke få av jentene som sier de føler et slikt press. I gruppa på 8000 ungdommer svarer hele 65 prosent av jentene at de føler et stort press om å lykkes. Halvparten av dem er altså deprimerte!

Du skal være flink, pen og sosial, og samtidig skal du få sove. Astrid, Ragnhild og Angelica fra Oslo Katedralskole forteller om det presset de opplever i sin hverdag.
Bedre for guttene
Guttene takler tydeligvis presset bedre. Nesten like mange av dem føler press om å lykkes (59 prosent mot jentenes 65 prosent), men bare 1 av 5 blir deprimert av det - mot jentenes 1 av 2.

Ser vi på alle de 8000 ungdommene som ble spurt under ett, både de som følte press og de som ikke gjorde det, blir antallet deprimerte halvparten av hva det er hos de som føler press. Blant 15-16-åringer generelt ser det altså ut til at 10 prosent av guttene og 25 prosent av jentene sliter med depresjon. Ikke ubetydelige tall, det heller! »
    > Artikkelen fra - www.nrk.no
Bilde fra nrk

Hver dag blir ungdommer mobbet, utslittne, lei og humøret går neddover. Depresjon er en stor del av hverdagen til mange ungdom nå for tiden. Fant ikke noe register over tidligere undersøkelser hvor et tall over hvor mange som var registrert i de tidligere årene, men har hørt fra andre kilder som har spekulert på dette at det var færre. Færre fordi ungdommen i den tiden lærte å leve med de vilkårene. Men ingenting er sikkert.

Det er få ungdommer på min skole som vet at rådgiver og helsesøster er tilstede for å snakke om slike problemer òg, ikke bare skolegang og pubertet, men også psykiske problemer.

 
Vet du om dere har en rådgiver/helsesøster på din skole dere kan prate med om alt ?

- Siri

M a k e m e s m i l e !

hits